Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τα σχέδια της Versace για τη H&M..


Η συλλογή της Versace για τη H&M είναι γεμάτη από κομμάτια που κατέστησαν τον οίκο Versace θρύλο. Με βασικά χαρακτηριστικά τα χρώματα, τα τυπώματα και τα κοψίματα, η καλλιτεχνική διευθύντρια, Donatella Versace, ανέτρεξε στα αρχεία, για να παρουσιάσει μερικά κλασικά κομμάτια Versace, σε ένα εντελώς νέο κοινό.

Τα χαρακτηριστικά φορέματα είναι στο επίκεντρο της γυναικείας συλλογής, ενώ στα ανδρικά δίνεται έμφαση στο κομψό ράψιμο. Και για πρώτη φορά, η συλλογή της H&M με σχεδιαστή θα περιλαμβάνει και είδη για το σπίτι που απεικονίζουν τα δημοφιλή σχέδια οικιακών ειδών του οίκου Versace. Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη στις 17 Νοεμβρίου σε περίπου 300 καταστήματα παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα θα λανσαριστεί στις 18 Νοεμβρίου.

«Η συλλογή για τη H&M είναι η πεμπτουσία της Versace. Για αυτή τη συλλογή ανατρέξαμε στα αρχεία αλλά και σε νεότερες συλλογές και επαναφέραμε μερικά θρυλικά χαρακτηριστικά της Versace, όπως τα έντονα τυπώματα, τον ελληνικό Μένανδρο και τα τολμηρά κοψίματα. Ανυπομονώ να δω πώς το ευρύ κοινό της H&M θα ταυτιστεί με αυτά τα κομμάτια» τόνισε η Donatella Versace.

Η συλλογή περιλαμβάνει πολλά θρυλικά κομμάτια. Για τις γυναίκες, ένα ριχτό μάξι φόρεμα σε στιλ αρχαιοελληνικού μανδύα εξισορροπείται με μπανέλες στο μπούστο, σε στιλ κορσέ. Για βραδινή λάμψη, τα πολύχρωμα φορέματα με πούλιες καλύπτονται με μοτίβα από τα αρχεία της Versace, τα κοντά μεταλλικά φορέματα διατίθενται σε ασημί ή χρυσό χρώμα και τα κοντά μονοκόμματα φορέματα στολίζονται με τρουκς σε κλασικά αρχαιοελληνικά μοτίβα.

Για τη H&M, η Versace επανέφερε μερικά από τα πιο δημοφιλή τυπώματά της, που για τις γυναίκες χρησιμοποιούνται σε κομμάτια, όπως φορέματα, κοντές πλισέ φούστες, βελούδινα κοντά εφαρμοστά μπουφάν, κολάν και τζιν. Παράλληλα, η σημασία που έχει το δέρμα για τη Versace φαίνεται στα δερμάτινα μπουφάν που είναι στολισμένα με χρυσά τρουκς και φερμουάρ.

Τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν ψηλοτάκουνες μπότες με κορδόνια και σουέντ ψηλοτάκουνα πέδιλα με τρουκς, δερμάτινες τσάντες με τρουκς καθώς και βελούδινες τσάντες καλυμμένες με σχέδια με φοίνικες.

Τα είδη για το σπίτι της συλλογής Versace για την H&M χρησιμοποιούν για τη διακόσμηση σπιτιού μαξιλάρια και κάλυμμα κρεβατιού, με πολύχρωμα λουλουδάτα μοτίβα.

Πηγή: Womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου